fredag 21 november 2008

Det du fokuserar på är det du får.

Livet är fantastiskt. Vi kan själva välja vad vi fokuserar på med våra tankar. Väljer vi att fokusera på trista saker får vi oftast trista saker. Väljer vi att fokusera på harmoni och kärlek är det det som kommer till oss. 
Enklast att förklara detta är att om du skulle vara ute i en affär och titta på nya vinterkläder och ser en underbar vinterkappa. Du har aldrig sett en likadan förut och du provar och tycker att den sitter kanonbra. Efter det att du köpt den så ser du plötsligt flera personer om dagen som har exakta kopior på just din kappa. När vi skulle köpa ny bil sa min man att han ville att det skulle vara en speciell fälg på hjulet. Jag hade aldrig funderat på att det fanns olika ens. Efter det har jag "öppnat ögonen" för fälgvärlden. 
Hur gör du? Fokuserar du på elände och saker som går fel? Eller fokuserar du på det som faktiskt fungerar i ditt liv och som du vill ha mer av? Om du har en negativ upplevelse som gör ett minusspår i hjärnan och sedan ältar detta 10 gånger gör du 10 nya minusspår i hjärnan. Hjärnan fungerar lite som ett bankkonto. Det gäller att bygga på med + ofta och mycket så att helheten är positiv och du kan hålla dig frisk och stark. Så tänk vad du fokuserar på, lägger kraft och energi på, hur du pratar med dig själv och framför allt gör så många + du kan.

Fokusera på det du vill ha mer av. Läs mer om  dragningskraften för att få det liv du drömmer om i boken "The Secret" Eller kom på en NLP kurs.
Lycka till
Birgitta

1 kommentar:

Mira sa...

Hm... Skulle nog behöva lite hjälp med att få bort minusspår i skallen igen...

Vill du bli mer motiverad, jobba mer effektivt och få bättre relationer?

Här kan du läsa om person-, team och ledarskapsutveckling. Jag skriver om NLP, mental träning och olika utvecklande tekniker för att dela med mig hur du kan få ett bättre liv både på jobbet och hemma.

Välkommen in på hemsidan www.inrestyrka.se för utbud av kurser och föredrag, jag skräddarsyr gärna ett föredrag efter vad ditt företag behöver.
Mejla gärna synpunkter till birgitta@inrestyrka.se