måndag 5 oktober 2009

Angående artikeln i Svenska Dagbladet

Tack alla som mailat och ringt angående intervjun i Svenska Dagbladet i lördags. Visst är det spännande och kul att bli intervjuad av journalister men baksidan är ju också att vi inte kan påverka hur vinklingen blir eller ens om innehållet stämmer. Vi pratade om NLP och dess fantastiska segertåg världen över. Visst nämnde journalisten kritiken men lyssnade också på min förklaring om att det inte går att utföra kliniska tester inom psykiatrin med NLP eftersom vi som utövar NLP inte jobbar med psykisk sjukdom.

NLP (Neuro Lingvistisk Programmering) LÄS MER vad det är här är enormt stort i England och USA. Det växer fortfarande lavinartat i Europa och är det som kommer inom ledarskap och kommunikation även i Sverige. Många här vet redan mycket om NLP men vi är bara ca 100 trainers som får lov att utbilda Practitioners och Master Practitioners. Vi som jobbar med NLP jobbar uteslutande med friska människor.

NLP kan vi likna vid att köra bil. Du tittat framåt genom vindrutan. Ibland behöver du slänga en blick i backspegeln. Vissa dagar när du är ute och kör blinkar något i backspegeln med helljus och du är tvungen att kolla av vad som är fel eller någon varningslampa lyser i bilen som du bör kolla av och göra något åt. Här finns det riktigt bra NLP processer som hjälper. Om något skulle vara psykiskt fel refererar vi genast till en bra psykolog.

Annars när du är ute och kör din bil gäller det att ha koll på vart du är på väg, hur du ska hitta dit, ha lite koll att du är på rätt väg samt att inte fastna med blicken på regndropparna på vindrutan. Bästa sättet är att vara här och nu, beredd på överraskningar men lita på att du hittar dit du ska.

Om du är intresserad av att gå en NLP utbildning se vidare www.inrestyrka.se för Practitioner och för ledarskapsutveckling. Välkommen att höra av dig för frågor eller för anmälan.

Lev med inre styrka och lycka till!
Birgitta

Inga kommentarer:

Vill du bli mer motiverad, jobba mer effektivt och få bättre relationer?

Här kan du läsa om person-, team och ledarskapsutveckling. Jag skriver om NLP, mental träning och olika utvecklande tekniker för att dela med mig hur du kan få ett bättre liv både på jobbet och hemma.

Välkommen in på hemsidan www.inrestyrka.se för utbud av kurser och föredrag, jag skräddarsyr gärna ett föredrag efter vad ditt företag behöver.
Mejla gärna synpunkter till birgitta@inrestyrka.se